Amatörkrönikören

En person, ett liv, en Johan, en blogg och en passion för att uttrycka sig i text. En blogg där krönikor från en amatör delas med resten av världen.

"En-sista-minuten-i-sängen-biljett"

Publicerad 2014-11-18 21:55:08 i Allmänt, Sömn, krönika, personligt,

Så står man där igen framför badrumsspegeln. Håret står åt alla håll, studiecirklarna runt ögonen liknar nästan grova svarta glasögonbågar och gäspningarna avlöser varandra, en efter en. Man har ännu en kväll lyckats köpa sig en "sista-minuten-i-sängen-biljett". Och det konstiga är, man är lika förvånad och besviken över sig själv varje gång.
 
Jag är inte den där personen som piggt och glatt kastar benen över sängkanten när klockan ringer på morgonen, men jag är inte heller den som man får knyta fast i ett rep och dra ur sängen med hjälp av den lilla trädgårdstraktorn. Det jag behöver på morgonen är tid. Minst 5 min för att snooza, minst 20 min till frukost, och så vidare. Hela mitt jag måste liksom få tid att starta upp, i lugn och ro. Vad jag på senare tid också har insett, är att jag många kvällar måste ha tid att varva ner.
 
Jag vet inte hur många kvällar jag har lovat mig själv att gå och lägga mig i tid, och nästan varje gång har jag alltid lyckats svikit mig själv. För det är på kvällen jag verkligen kickar igång och ska fixa allt. Jag dammsuger, diskar, tvättar, hänger tvätt, lagar mat, tränar, äter, ser på tv och pysslar med både det ena och det andra. Sedan när allt är färdigt och man står där med tandborsten i munnen, inser man att man även denna kväll har lyckats köpa sig en "sista-minuten-i-sängen-biljett". Och trött som ett as släpar man sig iväg till sängen med tunga steg för att avnjuta en god natts sömn. Men då... inser man att sista maskinen med tvätt inte har blivit omhändertagen, att matlådan som skulle in i frysen fortfarande står kvar på köksbänken och att man har glömt att lägga fram det där viktiga som MÅSTE med till jobbet imorgon. Så det är bara att kasta benen över sängkanten och börja fixa, igen.
 
Och när man sedan en andra gång lyckats krypa ner i sängen, är det dags att dubbelkolla väckarklockan i mobilen, vilket kan vara förrädiskt, eftersom man i sekunden efter har börjat kolla Facebook, och dessutom börjat spela både Wordfued och Quizkampen, tillsammans med annat folk som också ligger vakna. Och inte somnar man särskilt mycket lättare efter det heller, när man med hjälp av sina 10 fingrar börjar räkna antalet timmar man har lyckats skrapa ihop till sömn, och inser att de 8 timmars sömn man hade lovat sig själv, redan försvann för 2-3 timmar sen. Allt detta p.g.a. ett dåligt "köp" av en "sista minuten". 
  
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela